UPDATE 23 oktober: Handreiking ontmoetingscentra

We hebben een nieuwe versie met de laatste informatie beschikbaar. In deze versie zijn de aanpassingen gedaan zodat de meest recente informatie tot 8 oktober is toegevoegd. Nu het aantal besmettingen weer oploopt, zijn landelijk nieuwe maatregelen van kracht. Die gelden ook voor ontmoetingscentra. 

De belangrijkste nieuwe richtlijnen zijn: 

  • Het kabinet adviseert dringend om in alle publieke binnenruimtes een niet-medisch mondkapje te dragen. De verplichting wordt op dit moment geregeld.
  • Horecabedrijven sluiten vanaf 14 okotber volledig. Voor zalencentra en feestlocaties (binnen en buiten) gelden dezelfde regels als voor de horeca.
  • Multifunctionele centra kunnen opblijven, maar sluiten de horeca. 
  • Er geldt voor gezelschappen een maximum van 4 personen buiten het eigen huishouden.
  • Binnen geldt een maximem van 30 personen als er voldoende afstand kan worden gehouden. 
Leidraad

Dorpshuizen, mfa’s of kulturhusen bieden vaak ruimte aan meerdere functies. Dit maakt de heropening in sommige gevallen behoorlijk ingewikkeld waarbij verschillende richtlijnen gelden. Wij proberen een leidraad te geven voor alle besturen, managers en beheerders van maatschappelijke gebouwen. De gegeven informatie zal de komende tijd veranderen wanneer de maatregelen worden aangepast. Zodra overheidsbeleid en de situatie rondom de verspreiding van COVID-19 wijzigt, passen wij de teksten weer aan.

 

Invul protocol

Gebruik ook dit invul protocol (ontwikkeld door LSA en LVKK) om aan de hand van de informatie in de handreiking een eigen protocol voor je eigen accommodatie te maken. 

Inzicht in financiele situatie

Gebruik ook ons handige spreadsheet om de financiele situatie van de accommodatie in kaart te brengen