Wonen op het Platteland

Woningen zijn duur, de rente stijgt en bouwmaterialen zijn schaars. Ook de stikstofcrisis maakt het de woningmarkt lastig. Ook in de kernen van Overijssel is het lastig om een woning te krijgen die past. Jongeren trekken weg, ouderen blijven lang in een te groot huis wonen of gezinnen juist in een te kleine woning. En als er al een woning is, is deze voor een deel van de mensen gewoonweg onbetaalbaar. Als OVKK vinden we het belangrijk om de ontwikkelingen op de woningmarkt te volgen. Vooral om dat in onze laatste leden enquete het thema door een grote meerderheid is aangegeven als belangrijkste thema waar zij mee bezig zijn. 

Zelf initiatiefnemen

Er staan steeds meer inwoners op die zelf het initiatief nemen. Het is vaak een hobbelige weg richting resultaat. Als OVKK brengen we mensen graag samen om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Dat zorgt voor positieve energie waarin anderen mee gaan bewegen. Op deze pagina delen we onze kennis en voorbeelden.

Zelf aan de slag

Een goede manier om als dorp zelf de regie te nemen in de woningbouw is met een CPO project. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Een CPO project wordt door een groep inwoners gedaan die samen het project vormgeven en ook samen besluiten wie er komt wonen. We hebben een aantal handige links voor je op een rijtje gezet. 

 

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit en heb je hulp nodig om volgende stappen te zetten om plannen te maken voor het dorp? Neem contact met ons op en op basis van je vraag zorgen we dat je met de juiste mensen in contact komt. Ook als je een mooi voorbeeld hebt of je ervaringen wilt delen, horen we graag van je. 

Mail naar info@ovkk.nl of bel naar 06 57 44 87 53

Gerelateerd nieuws

Wonen

Veel tips voor lokale wooninitiatieven tijdens webinar OVKK

We kijken terug op een interessante avond en we zien als OVKK mogelijkheden om komend jaar op dit thema meer voor jullie te betekenen. 
Hero Klinker…

Lees meer
Wonen

6 december online bijeenkomst: "de mogelijkheden van lokale wooncoöperaties in krachtige kernen"

De OVKK organiseert op maandagavond 6 december vanaf 19:45 een online bijeenkomst overwoningbouwinitiatieven op het platteland.
De recente…

Lees meer
Wonen

OVKK: Houd aandacht voor woningbouw in Overijsselse dorpen

Iedereen merkt het. De woningmarkt is krap.  In de dorpen en kernen is het vooral voor starters en ouderen lastig om een passende woning te vinden.…

Lees meer