Presentaties kennissessie 25 november

Op 25 november organiseerden we een kennissessie met diverse workshops. Zelf aan de slag? Download de presentaties.

Op 25 november organiseerden we een kennissessie voor besturen van ontmoetingsplekken. In vier verschillende workshops kregen de deelnemers kennis en inspiratie aangereikt om te werken aan een toekomstbestendige exploitatie.  Er was een workshop over financien, over het betrekken van de gemeenschap, over het aanvragen van de sociale hypotheek en over energie en duurzaamheid. Al met al een waardevolle ochtend. 

Op deze pagina vind je alle presentaties en aanvullende informatie. 

 1. De sociale hypotheek; Extra activiteiten brengen meer dan een leuke middag. Door: een initiatief en Tessa van Deventer van de provincie Overijssel. Tips over het aanvragen van de sociale hypotheek en ervaringen wat het hen heeft gebracht aan extra reuring in hun pand.
  Hier vind je alle info over de sociale hypotheek
   
 2. Iedereen betrokken bij het dorpshuis #hoedan. Inspiratie om het eens anders aan te pakken. Door: Mara van den Eelaert van studio Vers Bestuur.

  Bekijk hier de presentatie van Mara. 
  - Doe hier de Mentality test om te zien tot welke normen en waarden groep je behoort 
   
 3. Aan de slag met energie besparen, alles wat je vandaag doet helpt. Inspiratie en concrete voorbeelden Door:  Remond Molenkamp over snelle opties om energie te besparen.

  - Bekijk hier de presentatie van Remond
   
 4. De basis op orde, concreet advies over de financiële knoppen om aan te draaien. Door: Jeroen Geerdink en Ton Tammerveld van Onze gebouwen: handige info om te weten om je financiele zaken op orde te hebben en te houden.

  - Bekijk hier de presentatie van Onze Gebouwen