Maak kennis met Jacolien van de Wetering

De OVKK heeft een nieuwe medewerker. Jacolien van de Wetering gaat aan de slag als netwerkconsulent en is het eerste aanspreekpunt voor leden en netwerkpartners. We stellen haar aan je voor.

Jacolien van de Wetering (1970) woont met haar gezin in het dorp 's-Heerenbroek. Ze is er geboren en getogen. Behalve een klein uitstapje naar Hengelo tijdens haar studie, is ze altijd trotse inwoonster geweest van het dorp aan de IJssel in de gemeente Kampen. 

Hart voor het dorp

"Door mijn jarenlange ervaring, als bestuurslid Dorpsbelangen, lid van het kernenoverleg van de gemeente Kampen, ambassadeur van de IJsseldelta en lid van de Gebiedsco√∂peratie IJsseldelta heb ik in de gemeente Kampen al intensief contact met dorpsbelangen en dorpshuizen en daardoor weet ik wat er in deze gemeente leeft.Daarnaast ben ik ook raadslid van de gemeente Kampen en ken ik de weg in het oerwoud van regels en mogelijkheden.k wil mijn ervaring en kennis graag breder willen inzetten voor heel Overijssel en de leden van de OVKK.  Ik zie met eigen ogen wat enthousiaste vrijwilligers voor elkaar kunnen krijgen en ook hoe lastig het soms is om de juiste route te vinden om initiatieven te realiseren. Ik kijk er naar uit om de leden van de OVKK, maar ook alle partners te ontmoeten en samen te werken aan een leefbaar platteland

 

Van dorpsvisie tot koningspaar

Jacolien heeft als betrokken 's-Heerenbroeker mooie dingen gedaan. Zo mocht ze in 2013 het Koningspaar ontvangen. Op dit moment is ze initiatiefnemer van het dorpsplan waarvoor ze samen met het bestuur en een procesbegeleider een mooie werkwijze ontwikkelde. Het resultaat is een plan dat wordt gedragen door het hele dorp. "Het was heel waardevol om niet alleen met onze eigen iinwoners naar het dorp te kijken, maar ook de blik van buiten te betrekken. Dat heeft het proces echt verrijkt."

Fotografie en fietsen

In haar vrije tijd houdt Jacolien ervan om er op uit te gaan in de natuur. "Mijn man en ik fietsen graag. Niet alleen in onze eigen buurt. We vinden het leuk om ergens heen te rijden en dan de omgeving op de fiets te verkennen. Je komt dan op zoveel mooie plekjes. Naast fietsen vind ik fotograferen ook erg leuk om te doen. Ook dat doe ik graag buiten. Door de lens van de camera zie je de wereld toch anders en kan je mensen meenemen in wat je opvalt. Heerlijk om te doen".