Maak kennis met bestuurslid Bert Krale

Wie zijn de bestuursleden van OVKK? Maak kennis met Bert Krale.

Het bestuur van de OVKK is uitgebreid met twee nieuwe leden. Voorzitter Ilse Duursma en Bert Krale maken sinds november het bestuur weer compleet. Maar wie zijn nou die bestuursleden? Waarom willen ze aan de slag voor de OVKK?  In een serie korte interview stellen we het bestuur van de OVKK voor. Bert Krale trapt af. 

Blij
Bert Krale (1972) woont met zijn gezin in Punthorst en hij is in het dagelijks leven installatieadviseur.  Na 5 jaar wethouder  te zijn geweest heeft hij het werk in zijn adviesbureau weer opgepakt. “Ik vind het mooi om samen met mijn opdrachtgevers een goed plan te maken voor het binnenklimaat van een bedrijf of woning. Hoe wil je leven en wat past daar dan bij? Om daar een mooi plan voor te verzinnen en dan uiteindelijk te zien dat de klant tevreden is, daar wordt ik blij van”, vertelt Bert enthousiast. 

Natuurlijk
Dat blij maken van  mensen dat zit bij Bert in zijn DNA. Al vanaf zijn studenten tijd is hij DJ en draait hij plaatjes in de plaatselijke discotheek en op feesten en partijen. En ook als wethouder haalde hij zijn motivatie uit het helpen van mensen en de samenleving. De stap naar de OVKK voelt voor Bert dan ook heel natuurlijk. “ Weet je, ik  geloof erin dat wanneer je partijen, die elk iets doen aan de leefbaarheid in hun eigen omgeving, bij elkaar brengt dat er dan nog meer moois ontstaat. Twee weten meer dan één. Moet je nagaan wat er kan gebeuren als je twintig of dertig clubs bij elkaar kunt brengen. De OVKK kan de schakel zijn om al die  partijen bijelkaar te brengen en hen van elkaar te laten leren.  Met die gedeelde kennis, over  bijvoorbeeld subsidies, juiste contactpersonen en manier van probleem aanpakken,  kan iedereen weer aan de slag om in zijn eigen dorp of kern dingen te  realiseren. Ik ga me de komende tijd in het bestuur van de OVKK sterk maken  voor meer kennisdeling  en ontmoeting tussen onze leden.  Daarnaast wil ik benaderbaar zijn en mijn netwerk beschikbaar stellen voor een leefbaar Overijssels platteland".