Maatschappelijk vastgoed: Accomodatie dialoog

Aangemaakt door OVKK | | Leefbaarheid

Door krimp van het aantal inwoners zijn er minder 'stenen nodig'. Hoe kies je de juiste accomodatie? 

 

Maatschappelijk vastgoed

Als we het hebben over multifunctionele voorzieningen, dorpshuizen, maar ook kerken en bijbehorende gebouwen dan hebben we het over maatschappelijk vastgoed.  De voorzieningen leveren als ‘bruisend hart’ van een kern, dorp of wijk een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en saamhorigheid. De kracht van de samenleving komt hier onder 1 dak samen. Zorg, welzijn, sport en cultuur hebben elk eigen eisen en wensen. Dat maakt het voor dorpen en kernen uitdagend om juiste stappen te zetten.  

Welke stappen?

Door krimp van het aantal inwoners zijn er minder 'stenen nodig'. Hoe kies je de juiste accomodatie en op welke wijze kom je tot een gedragen besluit? De OVKK helpt dorpen om dit proces te doorlopen en samen keuzes te maken.  Onderstaande infographic geeft een overzicht van de te nemen stappen. 

 

Ook voor jouw dorp of kern?

Wil je ook voor jouw dorp of kern de woonbehoefte in kaart laten brengen? Dat kan. In Steenwijkerland is de OVKK begonnen om in Wanneperveen nu ook de woonbehoeften van ouderen in kaart te brengen. Dit gaan we ook doen in andere kernen in de gemeente. We gaan graag met je in gesprek om te kijken of we in samenwerking met jouw gemeente ook zo’n onderzoek kunnen realiseren om de woonbehoefte van jouw dorp of kern goed in kaart te brengen. Neem contact met ons op!