VACATURE: netwerkconsulent

We zijn op zoek naar een Netwerkconsulent die de spil is in het contact met onze leden en zorgt dat zij goed geholpen worden. Solliciteer voor 20 juli.

 

De OVKK weet door intensief contact met leden, dorpsbelangen en dorpshuizen wat leeft op het Overijsselse platteland. We stimuleren en ondersteunen onze leden bij het (be)leefbaar maken en houden van de krachtige kernen in Overijssel.
De OVKK laat zien wat al deze mooie initiatieven voor elkaar krijgen. We agenderen oplossingsrichtingen en uitdagingen bij overheden en maatschappelijke organisaties. En we wijzen dorpsbelangen en dorpshuizen de weg in het oerwoud van regels en mogelijkheden. Als ambassadeur en belangenbehartiger van de leefbaarheid in de kernen zijn wij een waardevolle gesprekspartner voor beleidsmakers.

We zijn op zoek naar een Netwerkconsulent (10 uur per week)

OVKK is de schakel tussen haar leden en beleidsmakers en andersom. We helpen onze leden bij leefbaarheidsvraagstukken en wijze hen de weg. Met ambtenaren en medewerkers van maatschappelijke organisaties zijn we in gesprek om te vertellen over de uitdagingen en oplossingen waar de kleine kernen aan werken. We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om als netwerker mensen aan elkaar te verbinden, de relaties van de OVKK beheert en en die zijn of haar hand niet omdraait voor het organiseren van (online) bijeenkomsten.
Als netwerkconsulent werk je in een klein team samen met communicatiemedewerker en bureauconsulent. Maandelijks bespreken we de plannen en de voortgang met het bestuur dat bestaat uit zeven mensen.  

De OVKK zoekt een netwerkconsulent die…
 • de spil is in het contact met onze leden en zorgt dat zij goed geholpen worden met de vragen die zij hebben.
 • in samenwerking met bestuursleden (online) bijeenkomsten organiseert over inhoudelijke onderwerpen.
 • samen met de provincie werkt aan diverse projecten op het gebied van leefbaar platteland en sociale kwaliteit.
 • actief is in het netwerk van de kerncontactambtenaren en aanspreekpunt is voor de gemeenten.
 • deelneemt aan de bezoeken aan de Overijsselse dorpen in het kader van onze krachttoer
 • deelneemt aan de maandelijkse bestuursvergadering en het onderdeel ledenwerving en ledenbinding voorbereid en acties die hieruit voortkomen oppakt.
Dit kun jij goed en vind je leuk:
 • Je bent een echte netwerker en stapt graag op mensen af.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met relatiemanagement en weet hoe je contacten onderhoudt.
 • Je kunt mensen enthousiasmeren en bewegen tot actie.
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit in het openbaar bestuur en begrijpt hoe de verschillende overheidslagen en maatschappelijke organisaties met elkaar samenwerken.
 • Je hebt affiniteit met het werkgebied (Overijssels Platteland en dorpsontwikkeling van de OVKK).
 • Je draait je hand niet om voor het organiseren van bijeenkomsten (online en offline)  
 • Je werkt in een klein team en bent pro-actief. In deze functie heb je veel vrijheid en wordt van je verwacht dat je je taken zelfstandig uitvoert.
Het dienstverband

Het gaat om een functie voor 10 uur per week. Je kunt bij ons in dienst komen, maar we staan ook open voor samenwerking met een freelancer. Het is wel belangrijk dat je dan aantoonbaar meer dan drie opdrachtgevers hebt. In eerste instantie zoeken we iemand voor de periode van 1 september 2022 tot en met december 2023. Bij goed functioneren en voortzetting van de subsidie willen wij graag langer met je samenwerken.

Vraag over de vacature? Mail of Bel!

Wil je voordat je gaat solliciteren meer informatie over de functie? Bel dan met onze huidige communicatiemedewerker Kim Verweij. Zij kan je alles vertellen over de inhoud van de functie. Zij is bereikbaar via kimverweij@ovkk.nl of 06 23 87 02 17.

Solliciteer voor 20 juli

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar info@ovkk.nl onder vermelding van sollicitatie netwerkconsulent. We plannen de gesprekken in met kandidaten die ons geschikt lijken. Wij laten je uiterlijk op 25 juli weten of we een kennismakingsgesprek met je inplannen. In verband met de vakantieperiode is het ook mogelijk om het gesprek online te laten plaatsvinden.