Subsidie Vitale en Gezonde Samenleving

Ben jij betrokken bij een maatschappelijk, cultureel of sportinitiatief rond de gevolgen van de coronacrisis? Of levert jouw initiatief een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving? Dan kun je een beroep doen op de nieuwe regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’ van de Provincie Overijssel. De regeling kan ook worden ingezet voor advies en ondersteuning om je verdienmodel te verbeteren en je initiatief toekomstbestendig te maken. Vanaf 3 augustus is de regeling aan te vragen. 

Welke initiatieven komen in aanmerking?

De regeling is bedoeld voor echte 'noaberschapsinitiatieven'. Oftewel samen werken aan het verbeteren van de leefomgeving, zoals het organiseren van locatietheater, nieuwe doelgroepen zoeken voor een sportvereniging, nieuwe activiteiten voor het buurthuis, het opknappen van een speelpleintje of een project om eenzaamheid tegen te gaan.

Waar vraag ik de subsidie aan als initiatief?

Per initiatief is een bedrag van maximaal 2.500 euro beschikbaar. Een van de voorwaarden in de subsidie is dat de aanvragers hun ervaringen delen op dit platform Samen Voor Elkaar Overijssel.  Zo kunnen ook anderen hiervan leren en inspiratie opdoen. De regeling kan vanaf 3 augustus worden aangevraagd via het subsidieloket van de Provincie Overijssel