Realiseer jouw droom voor de buurt

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Lukt dat?  Dan krijg je 1000 euro voor de pot! 

Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Benieuwd naar eerdere voorbeelden? Neem hier even een kijkje. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Iedereen kan zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Ben je eenmaal Kern met Pit-deelnemer, dan opent dat direct deuren bij gemeenten en andere organisaties. Het hele jaar staat de KNHM voor je klaar met tips, advies en contacten in hun netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing.
Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar is afgerond.

Wie kan meedoen?

Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren. Duizenden initiatieven uit heel Nederland gingen je al voor! Deze mensen hebben prachtige dingen gerealiseerd.

Bekijk de projecten van eerdere edities >

Samenwerken met dorps- of buurtgenoten
Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit mensen die in één buurt, wijk of dorp wonen of die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.

Prijzen

Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. Maar er is meer! Per provincie kiezen we een trofeewinnaar en deze twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van maar liefst 3.000 euro.

Kern met Pit in 5 stappen

Stap 1: Schrijf je in voor Kern met Pit van 1 september tot en met 31 oktober 2019
De beoordeling en selectie van de projecten gebeurt door onze adviseurs. Half december hoor je of jullie project door is naar de volgende ronde.

Stap 2: Kick-off van je project tijdens de startbijeenkomst
In elke provincie vindt in januari een startbijeenkomst plaats. Tijdens deze dag gaan mooie projecten van start, ontmoet je de andere initiatiefnemers en je adviseur, doe je kennis en inspiratie op en ontvangen de afgeronde projecten hun predicaat en 1.000 euro.

Stap 3: Aan de slag!
Gedurende het jaar gaan jullie aan de slag met het project. Je adviseur komt bij je langs om jullie te helpen, je kunt gratis interessante workshops bijwonen en hulp van Arcadis inzetten. Kortom: we doen er alles aan om van jullie initiatief een succes te maken!

 Stap 4: Uitdelen Kern met Pit predicaten en bekendmaking trofeewinnaars

Is het gelukt? Dan ontvang je in januari het felbegeerde Kern met Pit predicaat en 1.000 euro voor de pot. Ook maken we de trofeewinnaars bekend. Die winnen nog eens 1.500 euro extra en gaan door voor de landelijke finale: de Gouden Pit.

Stap 5: bekendmaking Gouden Pit
Tijdens het gezellige We doen het samen! Festival op 28 maart in Amersfoort, maken we bekend welk Kern met Pit project zich het beste burgerinitiatief van Nederland mag noemen en met 3.000 euro naar huis gaat.

Ga naar www.kernmetpit.nl voor alle informatie.