OVKK op verschillende plekken in gesprek over krachtige kernen

Het bestuur en de medewerkers van de OVKK zijn volop in gesprek met plaatselijke belangen, dorpshuis besturen en de contactambtenaren bij de Overijsselse gemeenten. Het onderwerp van al die bijeenkomsten en gesprekken verschilt, maar allemaal met hetzelfde doel. Hoe houden we de kernen en het platteland van Overijssel leefbaar? Ons is wel duidelijk geworden dat er veel initiatief is en de bewoners van het platteland volop kijken naar kansen en hoe je die kunt verzilveren. Het bruist op het platteland. En tegelijkertijd zien we ook volop uitdagingen en dingen die beter kunnen. Zo vlak voor de zomer maken we de balans op. 

Krachttoer langs leden verbindt

Inmiddels hebben we met onze krachttoer Bornerbroek, Daarlerveen, Witharen, Kamperzeedijk en Mastenbroek en aangedaan. Ook zijn we uitgenodigd om in Dalfsen langs te komen. 
Tijdens onze gesprekken vertellen Plaatselijk Belangen en dorpshuisbesturen over hun werk. het is leuk om te horen hoe de dorpshuizen actief zijn met het betrekken van vrijwilligers en het organiseren van activiteiten. In veel Plaatselijk Belangen staat de dorpsvisie op de agenda en wordt er samen met het dorp nagedacht over de toekomst. Ook het thema wonen en het behouden van de jongeren voor het dorp heeft op veel plekken aandacht. In de gesprekken delen we als OVKK onze kennis en ervaring en verwijzen we door naar collega dorpen die met soortgelijke zaken bezig zijn. Zo zorgen we voor verbindingen en helpen we onze leden verder.  

Samen met gemeenten helpen we plaatselijke belangen vooruit

Inmiddels weten ook steeds meer gemeenten de OVKK te vinden. Vaak zien zij dat de PB's in hun gemeenten goed werk doen en van elkaar kunnen leren. Samen met de gemeenten denken we da na op welke manier we mensen met elkaar in contact kunnen brengen. In Twenterand en in Steenwijkerland werken we op deze manier samen en brengen we met onze kennis en ons netwerk de vrijwilligers in PB's weer een stap vooruit. 

Nodig ons uit

We komen ook graag een keer bij jullie langs. Vanaf september gaan we weer op tour! Heb je vragen aan ons of wil je weten welke dorpen met dezelfde dingen bezig zijn? Stuur een mailtje naar info@ovkk.nl