Ontmoetingscentra kosteloos snel inzicht in toekomst met Vitaliteitsscan

De OVKK roept ontmoetingscentra op om gebruik te maken van de regeling vitale en gezonde samenleving door het doen van een vitaliteitsscan. Aan de hand van de bewezen methodiek, die door DKK Gelderland is ontwikkeld, kunnen ontmoetingscentra door een bezoek van een expert van het Atelier Maatschappelijk Vastgoed een advies krijgen hoe gewerkt kan worden richting een gezonde toekomst. Naast het algemene advies, is er voor elk ontmoetingscentrum ook ruimte voor een stukje maatwerk. Zo krijgt elk ontmoetingscentrum de hulp die gewenst is en past bij de organisatie. Aan de scan zijn voor accommodaties geen kosten verbonden. “We hebben hard gewerkt aan hulp voor ontmoetingscentra vanuit de provincie en met de regeling Vitale en Gezonde samenleving heeft de provincie gehoor gegeven aan onze oproep”, legt voorzitter van de OVKK, Ilse Duursma uit.

Atelier Maatschappelijk Vastgoed

Het aanbieden van de vitaliteitsscan is de eerste concrete dienst van het Atelier Maatschappelijk Vastgoed in oprichting. Thijs Elderink, kwartiermaker van het Atelier is enthousiast over deze stap: “We zijn al geruime tijd met elkaar in gesprek om te bekijken op welke wijze we de ontmoetingscentra in Overijssel kunnen helpen. Met de subsidie van de provincie wordt het mogelijk om in actie te komen en hen daadwerkelijk te helpen.”

Kennis en netwerk

Het Atelier Maatschappelijk Vastgoed Overijssel, dat wordt ondersteund door de OVKK, is een samenwerking tussen verschillende organisaties die gezamenlijk willen werken aan een duurzaam en toekomstbestendig aanbod van maatschappelijk vastgoed in Overijssel. De experts verbonden aan het Atelier hebben veel kennis en ervaring op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Samen met de ontmoetingscentra werken zij aan accommodaties die minder afhankelijk zijn van overheidssubsidies, duurzaam sluitende exploitaties hebben en een buffer hebben om tegenvallers op te kunnen vangen.  Daarnaast ondersteunt het Atelier bij het verzorgen van een passende (coronaproof) programmering, het versterken van de binding met de lokale gemeenschap en de gemeente en het professionaliseren van de accommodatiebesturen.

Aanmelden

Aanmelden voor de vitaliteitsscan? Neem contact op via thijs@anno.nu of 0547 700 225