Nieuwe subsidieregelingen:'Vitale en gezonde samenleving' en 'Digitaliseringsvouchers' 

Ben jij betrokken bij een maatschappelijk, cultureel of sportinitiatief rond de gevolgen van de coronacrisis? Of levert jouw initiatief een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving? Dan kun je een beroep doen op de nieuwe regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’ van de Provincie Overijssel. De regeling kan ook worden ingezet voor advies en ondersteuning om je verdienmodel te verbeteren en je initiatief toekomstbestendig te maken. Vanaf 3 augustus is de regeling aan te vragen. Ook ontmoetingscentra komen voor deze regeling in aanmerking. 

Welke initiatieven komen in aanmerking?

De regeling is bedoeld voor echte 'noaberschapsinitiatieven'. Oftewel samen werken aan het verbeteren van de leefomgeving, zoals het organiseren van locatietheater, nieuwe doelgroepen zoeken voor een sportvereniging, nieuwe activiteiten voor het buurthuis, het opknappen van een speelpleintje of een project om eenzaamheid tegen te gaan.

Waar vraag ik de subsidie aan als initiatief?

Per initiatief is een bedrag van maximaal 2.500 euro beschikbaar. Een van de voorwaarden in de subsidie is dat de aanvragers hun ervaringen delen op het platform Samen Voor Elkaar Overijssel.  Zo kunnen ook anderen hiervan leren en inspiratie opdoen. De regeling kan vanaf 3 augustus worden aangevraagd via het subsidieloket van de Provincie Overijssel. Let op: op dit moment staat deze regeling nog niet online in het subsidieloket. 

Online kansen benutten

Naast de ondersteuning van noaberschapsinitiatieven heeft de provincie nog een andere regeling in het leven geroepen; Digitaliseringsvouchers. 
Overijsselse maatschappelijke en culturele ondernemingen en mkb’ers kunnen een Digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze voucher kun je een in Overijssel gevestigd bedrijf inschakelen voor het digitaliseren van producten en processen en het digitaal bereiken van je klanten of leden.

Deze voucher kun je bijvoorbeeld inzetten voor het ontwikkelen van online inschrijfmodules voor sportlessen, het online boeken van vergaderruimtes in het buurthuis of het aanbieden van een concert met een livestream, maar ook voor het opstellen van een digitale marketingstrategie, of het updaten van je webshop. De vouchers is breed inzetbaar.
De provincie verstrekt vouchers van maximaal 2.500 euro voor digitale dienstverlening en maximaal 10.000 euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van co-financiering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten.

Je kunt de voucher vanaf maandag 13 juli aanvragen via het subsidieloket van de provincie Overijssel. In eerste instantie is een totaalbedrag van 250.000 euro beschikbaar.