Meld je aan voor Landelijk PlattelandsParlement

Kom op 14 mei naar het landelijke PlattelandsParlement op zaterdag 14 mei in Dalfsen. Een dag vol ontmoeting, inspiratie en gesprek over de kracht van het platteland.

Leidy van der Aalst, voorzitter van de Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en Roy de Witte, gedeputeerde Leefbaar Platteland van de provincie Overijssel nodigen je van harte uit voor het landelijke PlattelandsParlement op zaterdag 14 mei in Dalfsen. Je kunt je hier aanmelden 

Op dit PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Graag gaan landelijke en lokale politici en bestuurders in gesprek met initiatiefnemers, met jou dus! Dat doen we onder meer in een debat onder leiding van journalist/presentator Sander Schimmelpenninck. 

Laat je inspireren over deze actuele plattelandsthema’s:
Check hier het hele programma

  • Wonen op het platteland: veel ruimte, weinig plek | met als spreker o.a. Jos Ebbers van NVM.
  • Ontmoetingsplekken: accommodaties & voorzieningen dorpsbreed onder de loep | Marije van den Berg denkt hardop na over wat er nodig is om ontmoetingsplekken in dorpen te bekijken met de ‘meerwaardebril’ in plaats van met die van marktwaarde.
  • Lokale kracht & noaberschap: het verschil maken doe je zo! | met de bekende documentairemaker Geertjan Lassche over Noaberschap, het TOPFIT Citizenlab (een samenwerking tussen onderzoekers en burgers) en wetenschapper Gert-Jan Hospers over de toekomstkracht van het platteland.
  • Duurzame dorpen delen: samen voor klimaat, gezond voedsel en biodiversiteit| met Luc Jehee, expert op het gebied van klimaatadaptatie; en voorbeelddorp Hees (Friesland)

Verder: ontmoet 15 succesvolle koploper-initiatieven binnen deze thema’s en ga het gesprek aan met meer dan 300 actieve plattelandsbewoners uit heel Nederland. Ook reiken we deze dag de Dorpsvernieuwingsprijs uit en vieren we het 45-jarig bestaan van de LVKK.

Landelijke PlattelandsParlement 
Zaterdag 14 mei van 09.30 tot 16.30 uur 
Locatie: Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen
Dagvoorzitter: Sander Schimmelpenninck

  • Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 11 mei.