Maak kennis met bestuurslid Bert van der Moolen

Hij woont al 20 jaar op het platteland op het mooie landgoed Vilsteren, is 6 jaar voorzitter van Plaatselijk Belang Vilsteren (en stopt daarmee in maart 2021), houdt van fotograferen en gitaarspelen, zet graag iets lekkers op tafel en is sinds december 2020 bestuurslid van de OVKK. Bert van der Moolen uit Vilsteren heeft zin in deze nieuwe uitdaging.

Altijd bezig met leefbaarheid

Met zijn brede kijk op de thema’s landschap, biodiversiteit, samenleven in een kleine kern en de energietransitie is Bert een mooie aanvulling op het bestuur. “Ik ben als inwoner van een kleine kern altijd bezig geweest met de leefbaarheid van mijn eigen omgeving. Want dat doe je als inwoner van een klein (maar krachtige) kern. Je weet dat je het samen moet doen. Vragen als hoe betrekken we het dorp bij ontwikkelingen en zorgen we voor de kwaliteit van onze omgeving, zijn in de loop van de jaren vanzelfsprekend geworden voor mij. Ik wil die opgedane kennis graag combineren met de wens om mij maatschappelijk in te zetten. De OVKK is een club die dit soort ontwikkelingen bij beleidsmakers op de agenda zet. Daar wil ik graag aan bijdragen. Daarom heb ik me beschikbaar gesteld als bestuurslid vaan de OVKK”.

Actief in Noordoost Overijssel

Bert heeft een brede interesse en zal zich de komende tijd inzetten voor betere mobiele (telefonische) bereikbaarheid, de klimaatopgave en de gevolgen voor natuur en landschap, omgevingsvisies en de energietransitie. Hij kijkt er naar uit om samen met de leden van de OVKK stappen te zetten in het verbeteren van de leefbaarheid. Bert: “Naast mijn functie in het bestuur van de OVKK ben ik ook op andere vlakken in de provincie actief. Vooral in mijn eigen omgeving. Ik ben betrokken bij de toekomstvisie van het Vechtdal. Hierin komen verschillende opgaven zoals klimaatbeleid, de energietransitie en de nieuwe Omgevingswet samen. De geluiden die ik opvang, kan ik verder brengen. En mijn netwerk in Noordoost Overijssel zet ik ook graag in. Samen met mijn collega-bestuursleden ga ik me de komende jaren sterk maken voor een leefbaar en aantrekkelijk platteland in Overijssel”. 

Als inwoner ben je onmisbaar

Een paar wensen voor Overijssel heeft Bert ook. “Ik zou graag zien dat er structureel aandacht van de politiek is voor de leefbaarheid op het platteland. De provincie Overijssel doet dat goed en ook de gemeenten snappen hoe belangrijk een aantrekkelijk en leefbaar buitengebied is. Den Haag kan daarvan leren. Een andere wens voor Overijssel is dat ik hoop dat de inwoners zich realiseren dat zij een belangrijke rol spelen en blijven spelen in de ontwikkeling van hun leefomgeving. Denk mee, praat mee, wees actief. We staan als land en ook als provincie voor een behoorlijke uitdaging als je kijkt naar de benodigde omschakeling in de landbouw, de opgave om de klimaatverandering het hoofd te bieden en de energietransitie. Dat betekent echt wat voor ieders omgeving. Aan de stem van inwoners wordt steeds meer waarde toegekend door beleidsmakers. Gebruik dat! Laat je stem horen. En weet je niet goed hoe? Dan is de OVKK er om je op weg te helpen! Ik heb er zin in!”