Kern met Pit

Schrijf je in voor Kern met Pit! Een speeltuin aanleggen, een molen restaureren, een educatieve app ontwikkelen over de lokale historie, een pluktuin, klusschuur voor het dorp, of een toneelstuk maken voor jongeren in je wijk? Kern met Pit helpt je hierbij.

Lukt het binnen een jaar? Dan krijg je 1.000 euro en een Kern met Pit-predicaat. Ook wordt er per provincie een trofeewinnaar gekozen en dingen alle trofeewinnaars mee naar de landelijke Gouden Pit ter waarde van 3.000 euro. Bovendien krijg je hulp bij het realiseren van je project.
Iedereen kan zich inschrijven, maar om toegelaten te worden is er wel selectie aan de poort. De belangrijkste voorwaarde is wel, dat het plan tot stand komt in samenwerking met dorpsgenoten of met mensen die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van schoolkinderen of leden van een sportvereniging. Er moet dus zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.
De inschrijving voor editie 2019 is van 1 september tot en met 31 oktober 2018 geopend. Doe mee en schrijf je in! Meer informatie: zie de folder of ga naar http://www.kernmetpit.nl/.

Kern met Pit wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM).