Geldmaat plus assistentie: hulp bij een geldmaat

Iedereen die het lastig vindt om zelfstandig geld op te nemen of te storten kan vanaf vandaag gebruik maken van geldmaat plus assistentie, in aangepaste vorm.

Deze dienst biedt Geldmaat in een geselecteerd aantal filialen van Primera, Bruna en The Read Shop. Of een winkel beschikt over een geldmaat plus assistentie ziet u op de locatiewijzer op geldmaat.nl. En binnenkort kunt u het ook zien aan de sticker: geldmaat plus assistentie op de voordeur of de etalage van de winkel.

geldmaatplus assistentieDe dienst ‘geldmaat plus assistentie’ bestaat uit twee delen. Enerzijds bieden de winkeliers en medewerkers van de geldmaat plus locatie hulp aan door samen met de klant de geldautomaat te bedienen. Anderzijds bieden zij hulp op afstand: zij beantwoorden allerlei vragen over bijvoorbeeld de werking van de automaat en het opnemen of storten van biljetten.

Corona
Helaas gooit corona nu roet in het eten. Vanwege de anderhalvemeterregel van het RIVM is het niet mogelijk om samen naast de klant de automaat te bedienen. Daarom introduceren wij dit onderdeel van de assistentie nu nog niet. Wij vinden het erg vervelend dat wij deze service nu nog niet kunnen bieden.

Uw vragen over geld opnemen of storten
Omdat het belangrijk is dat er tegemoet wordt gekomen aan  de hulpvraag bij het bedienen van een geldmaat, biedt Geldmaat een aangepaste versie van assistentie aan. De geldmaat plus assistentiewinkeliers beschikken over alle benodigde informatie om de meest gestelde vragen te beantwoorden over onder andere de bediening van de geldmaat, het opnemen en storten van geld en de werking van de spraakondersteuning. Zo kunnen zij de vragen van de gebruikers van de automaten beantwoorden zonder dat zij de anderhalvemeterregel overtreden.

Ondertussen gaat Geldmaat door met het plaatsen van geldmaten voor het opnemen en storten in de winkels van Primera, Bruna en The Read Shop. En zodra de beperkingen zijn opgeheven, bieden ze de volledige assistentiedienstverlening aan waarbij de winkeliers ook helpen met het bedienen van de geldmaat.

Handleiding geld opnemen
Op de website Geldmaat.nl staat een handleiding en een video waarin stap-voor-stap duidelijk is uitgelegd hoe de geldmaten werken. Op de pagina met veel gestelde vragen vindt u ook veel informatie.