Nationale Dorpsvernieuwingsprijs 2021

Wordt een Overijssels dorp de opvolger van Esbeek (N.Br.), Wellerlooi (L), Ansen (Dr.) en Den Andel (Gr.), de winnaars van de Dorpsvernieuwingsprijs 2019? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid voor nu en op de langere termijn, kunnen net als zij een steun in de rug krijgen met de Dorpsvernieuwingsprijs. Er zijn drie prijzen beschikbaar van €1000, €1500, €3000. Deze zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 20 november op het Plattelands Parlement in Overijssel! 

Extra aandacht voor corona

Natuurlijk was het even spannend of onze Landelijke Vereniging (LVKK) de Dorpsvernieuwingsprijs door zou kunnen laten gaan. Maar juist in tijden van Corona hebben bewonersorganisaties hun waarde voor de gemeenschap bewezen. De jury heeft in haar beoordeling dit jaar dan ook extra aandacht voor dorpen die in tijden van Covid nieuwe activiteiten organiseerden en inspeelden op de nieuwe situatie. De criteria zijn hieraan aangepast en staan ook hieronder vermeld.

Aanmelden via de OVKK

Wil je mee doen? Overijsselse dorpen kunnen zich vanaf nu via OVKK aanmelden voor deze landelijke prijs. Vul het aanmeldformulier hieronder in en meld je aan via info@ovkk.nl. Op 6 juli om 20.00 uur sluit de termijn voor aanmelding.
Daarna buigt een driekoppige jury zich over de inzendingen. Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen); Thijs van Mierlo (LSA) en Hans Cok (Ministerie BZK) hebben de taak om de dorpen te beoordelen netals in 2019 met veel plezier op zich genomen.

Download hier het aanmeldformulier en de criteria. Stuur je aanmeldformulier + bijlagen uiterlijk 5 juli naar de OVKK via info@ovkk.nl 

De landelijke Dorpsvernieuwingsprijs wordt eens per twee jaar georganiseerd door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK). OVKK is namens de Overijsselse dorpen en dorpshuizen lid van de LVKK.