Dorpsvernieuwingsprijs 2023

Wie wordt de opvolger van Zalk, Varsselder Veldhunten (Gld.) en Luttenberg, de winnaars van de Dorpsvernieuwingsprijs 2021? Dorpen die actief werken aan de leefbaarheid kunnen net als zij in de prijzen vallen. Er zijn drie prijzen beschikbaar: € 3.000 voor de winnaar en twee cheques van € 1.500 voor de twee medewinnaars. De prijzen zijn bedoeld voor projecten die de leefbaarheid van het dorp bevorderen.

De Dorpsvernieuwingsprijs wordt uitgeloofd door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. Bij de beoordeling schenkt de jury dit jaar extra aandacht aan zorgprojecten  in het dorp. De uitreiking is op vrijdagmiddag 17 november als onderdeel van het symposium ‘Zorg in het dorp’.

Aanmelden voor deelname kan vanaf nu via onze vereniging info@ovkk.nl. De uiterste inleverdatum is maandag 31 juli 17.00 uur. Vervolgens beoordeelt een jury onder leiding van Elles Bulder (HanzeHogeschool Groningen) de inzendingen. Op 15 september 2023 worden de drie finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs bekend gemaakt.

Download hieronder de criteria voor deelname en het aanmeldingsformulier.