In het najaar starten KNHM en LSA met het traject Pitchen voor Impact; bestemd voor dorpsbewoners die een dorpsvriendelijke onderneming willen starten.

Hulp bij het starten van een bewonersbedrijf

In het najaar starten KNHM en LSA met het traject Pitchen voor Impact; bestemd voor dorpsbewoners die een dorpsvriendelijke onderneming willen starten. In drie workshops wordt toegewerkt naar een passend ondernemingsplan. Tussendoor wordt individuele ondersteuning gegeven. In tien weken ben je klaargestoomd om potentiële investeerders te benaderen met een overtuigend verhaal. 

Het traject wordt afgesloten met een pitch, ofwel een korte presentatie waarin de deelnemers hun plannen voorleggen aan een panel van investeerders, dat hun gelijk van feedback voorziet. Op basis hiervan kan een aantal initiatieven in aanmerking komen voor een aanvullend advies- en investeringstraject.

De plannen moeten betrekking hebben op het collectief ondernemen, ofwel een onderneming in handen van een groep bewoners die zodoende hun dorp leefbaar willen houden. Denk bijvoorbeeld aan de exploitatie van een dorpshuis, een energiecoöperatie of een dorpswinkel.

Gegadigden kunnen zich tot 14 september aanmelden door een samenvatting van de plannen per mail te versturen naar marieke.boeije@lsabewoners.nl.

Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Pitchen voor Impact is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA).