Wegwijzer

De OVKK helpt je op weg. Ben je bezig met een project, heb je een vraag over leefbaarheid of wil je weten welke organisaties jou een stap verder kunnen helpen? Wij weten waar je moet zijn!  Bel of mail met onze medewerkers en je bent snel op het juiste spoor. 

Ook onderstaande websites helpen je bij het vinden van een antwoord op jouw vraag. 

Online community SamenvoorElkaar

'Samen Voor Elkaar' is een online platform  voor alle doeners en denkers in Overijssel die hun buurt, dorp of stad socialer en leefbaarder willen maken. Hier vind je onafhankelijke kennis, belangrijke contacten en inspiratie. Wij delen ervaringen, stimuleren vraag en aanbod, verbinden mensen en ideeën en helpen bij het vinden van financiering. Samen maken we de waarde en de kracht van een sociaal Overijssel zichtbaar! Het platform is ontwikkeld door OVKK en Stimuland

Kerkendorp.nl

Kerkendorp.nl stimuleert de betrokkenheid van de dorpsgemeenschap en geeft informatie over mogelijkheden voor herontwikkeling en instandhouding van het kerkelijk vastgoed, zodat op basis van een bereed gedragen visie perspectief komt voor het behouden van het kerkgebouw voor de gemeenschap.

Netwerk Duurzame Dorpen

Netwerk Duurzame Dorpen is een landelijk netwerk van dorpen die (samen) werken aan duurzame leefkwaliteit. Het netwerk organiseert de ontmoeting tussen dorpen, biedt een (internet) platform voor het delen van kennis en ideeën en laat dorpen elkaar inspireren.

Dorpshuizen.nl

Dorpshuizen.nl is een onderdeel van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK). Dorpshuizen.nl bestaat uit bestuursleden en medewerkers van provinciale steunpunten voor dorps- en gemeenschapshuizen. Zij komen elk kwartaal bijeen om te spreken over zaken die de ondersteuning van dorps- en gemeenschapshuizen betreffen. Doel is de activiteiten en de dienstverlening op elkaar af te stemmen, te leren van elkaars ervaringen en succesvolle projecten van elkaar over te nemen. Voorbeelden van samenwerking zijn belangenbehartiging en politieke lobby en het gezamenlijk beheren van deze website en de Vraagbaak.

Vraagbaak

De Vraagbaak is onderdeel van de website Dorpshuizen.nl. je vindt hier handige informatie over het bestuur en beheer van dorpshuizen, gemeenschapshuizen, buurthuizen, Kulturhusen, multifunctionele centra en andere accommodaties met hetzelfde doel.