Dorpsbelangen

Dorpsbelangen zijn aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de dorpen. Een groot deel van de Overijsselse bevolking woont in een dorp. Bijna al die dorpen hebben een “Vereniging voor Dorpsbelang” of “Plaatselijk Belang”. Dorpsbelangen zijn verenigingen die opkomen voor het algemene belang van de inwoners van het dorp en het dorp naar buiten toe te vertegenwoordigen. Ze doen dat op allerlei manieren: activiteiten organiseren, plannen maken, projecten in eigen beheer uitvoeren, overleg voeren met de gemeente over ontwikkelingen, enz..

Aanspreekpunt en volwaardig partner

De dorpsbelangen zijn een belangrijk aanspreekpunt voor overheden en maatschappelijke organisaties en worden beschouwd als een volwaardig partner. Initiatieven vanuit de dorpen, vaak genomen door dorpsbelang, zorgen ervoor dat dorpen steeds meer zelf hun toekomst bepalen.

Dorp als gemeenschap

Naast de aandacht voor de woonomgeving en de werkgelegenheid op het platteland, vinden dorpsbewoners het  het belangrijk dat er in het dorp een accommodatie is waar het sociaal-culturele leven plaats kan vinden. Want al verdwijnen er voorzieningen en bedrijven uit het dorp door een plek om samen te komen blijft de gemeenschap bestaan.

Dorpbelang klaar voor de toekomst?

Inwoners van dorpen en wijken stellen zich vaak de vraag: Wat hebben wij nu nodig om ons dorp leefbaar te houden in de toekomst? Hoe pakken we dat aan? Welke stappen moeten we zetten? Welke mensen moeten we betrekken? Onze adviseurs gaan graag samen met u aan de slag. 

Wat er allemaal gebeurt? Kijk eens bij onze projecten! 

Diensten voor dorpsbelangen

OVKK organiseert cursus sociale hygiëne

De OVKK organiseert voor vrijwilligers die actief zijn in een dorpshuis of accommodatie waar alcohol geschonken een cursus Sociale Hygiëne. De cursus word op twee locaties gegeven in oktober en november. 

Waarom deze cursus?

Wat doe je als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? Dit leer je tijdens de cursus Sociale Hygiene. Er moet altijd iemand aanwezig zijn me een SVH-diploma.  Sociale Hygiëne gaat niet alleen over alcohol, maar ook over drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving.

Data

West Overijssel
16 oktober, 30 oktober en examen op 13 november van 19:30 uur - 21:45 uur

Twente
29 oktober, 12 november en examen op 26 november 19:30 uur - 21:45 uur

Locatie: 

West Overijssel: MFA De Driester, Kamperzeedijk 18, 8281 PG Genemuiden
Twente: CVV Sparta,  Kotkampweg 44 7531 AT Enschede

Voor wie:

Beheerders en medewerkers van dorpshuizen en multifunctionele accommodaties waar alcohol wordt geschonken

Kosten: 

Leden: €220 (inclusief koffie, thee en examen)
Niet Leden: €250 (inclusief koffie, thee en examen)

Aanmelden:  

Wilt u deelnemen aan de cursus meld u dan aan via onderstaande button. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via 0529-478194 (di t/m vr) of 06 1616 0304. U kunt ook een mail sturen naar info@ovkk.nl.  

Meld je vandaag nog aan voor de cursus Sociale Hygiene

Vul uw gegevens in

De exacte locatie van de cursus maken we begin september bekend.