Adviseren en stimuleren

De OVKK stimuleert initiatieven die de leefbaarheid op het Overijsselse platteland versterken. Wij ondersteunen dorpsbelangen, dorpshuizen en initiatiefgroepen bij hun werk.  De OVKK helpt bij het aanvragen van subsidies,  bij het ontwikelen van plannen voor het verduurzamen van een dorpshuis, het ontwikkelen van een dorpsvisie en ook het opzetten van coöperaties op het gebied van wonen en energie. We begeleiden, maar nemen het proces niet over. De ideeën en ontwikkelingen zijn van het dorp zelf en passen hierdoor binnen de gemeenschap.

Kracht van OVKK

We zijn net even dat steuntje in de rug dat je soms nodig hebt en bieden de kennis die wellicht niet aanwezig is in het dorp. We bundelen en koppelen initiatieven aan elkaar en brengen dorpen die in dezelfde processen zitten met elkaar in contact. Dat is de kracht van de OVVK. 

Heb je een idee? 

Heb je een idee of initiatief op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid of sociale innovatie? Neem dan contact met ons op!

Lees verder

Wil je meer weten? Lees dan verder.

21 november themabijeenkomst: "Samen krijgen we 't voor elkaar"

Het online platform voor sociale kwaliteit in Overijssel is vernieuwd. Onder de naam ‘Samen Voor Elkaar’ stellen we de nieuwe community voor in een bijeenkomst op 21 november in Heeten, met interessante workshops en ruimte voor ontmoeting. Je bent van harte uitgenodigd! 

Voor een bruisend platteland heb je enthousiaste inwoners nodig die zich inzetten voor hun dorp, buurt of kern. En ook ambtenaren die initiatieven mogelijk maken en andere organisaties die ondersteuning bieden. ‘Samen Voor Elkaar’ is hét open netwerk voor alle doeners en denkers die hun omgeving socialer en leefbaar willen maken. Hier vind je kennis, contacten en praktische informatie over zaken als subsidies. Samen voor elkaar is een initiatief van de provincie Overijssel. Stimuland en OVVK verzorgen de uitvoering. Het platform is te vinden op https://www.samenvoorelkaar.nl/.

Locatie
De lancering van het nieuwe platform vindt plaats op 21 november in Kulturhus Trefpunt, Dorpsstraat 16 8111 AD Heeten

Programma
17: 00 uur – Inloop met soep en broodjes

17: 15 uur – Aftrap bijeenkomst door dagvoorzitter Ingrid Jansen (directeur Stimuland) en Ilse Duursma (beoogd voorzitter OVKK).

18: 30 uur – Twee workshoprondes

  • Iedereen een passende woning
  • Maatschappelijk vastgoed – accommodatie met visie
  • Kerk in het dorp – van uitdaging naar kans
  • Samen sporten zet dorpen in beweging

19: 00 uur – Kennismaking met de online community door gedeputeerde Roy de Witte – hoe kan de online community een verbindende schakel zijn bij de Sociale kwaliteit in het nieuwe coalitie akkoord.

19: 30 uur – Bijpraten onder het genot van een aangeklede kop koffie

20: 00 uur – Einde bijeenkomst

Om 20:00 uur start de Algemene Ledenvergadering van de OVKK. 

Aanmelden
In verband met de catering graag even aanmelden. Dat kan door een mailtje te sturen naar lotten@stimuland.nl. Wilt u aangeven met hoeveel personen u komt?