Adviseren en stimuleren

De OVKK stimuleert initiatieven die de leefbaarheid op het Overijsselse platteland versterken. Wij ondersteunen dorpsbelangen, dorpshuizen en initiatiefgroepen bij hun werk.  De OVKK helpt bij het aanvragen van subsidies,  bij het ontwikelen van plannen voor het verduurzamen van een dorpshuis, het ontwikkelen van een dorpsvisie en ook het opzetten van coöperaties op het gebied van wonen en energie. We begeleiden, maar nemen het proces niet over. De ideeën en ontwikkelingen zijn van het dorp zelf en passen hierdoor binnen de gemeenschap.

Kracht van OVKK

We zijn net even dat steuntje in de rug dat je soms nodig hebt en bieden de kennis die wellicht niet aanwezig is in het dorp. We bundelen en koppelen initiatieven aan elkaar en brengen dorpen die in dezelfde processen zitten met elkaar in contact. Dat is de kracht van de OVVK. 

Heb je een idee? 

Heb je een idee of initiatief op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid of sociale innovatie? Neem dan contact met ons op!

Lees verder

Wil je meer weten? Lees dan verder.

OVKK organiseert cursus sociale hygiëne

De OVKK organiseert voor vrijwilligers die actief zijn in een dorpshuis of accommodatie waar alcohol geschonken een cursus Sociale Hygiëne. De cursus word op twee locaties gegeven in oktober en november. 

Waarom deze cursus?

Wat doe je als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? Dit leer je tijdens de cursus Sociale Hygiene. Er moet altijd iemand aanwezig zijn me een SVH-diploma.  Sociale Hygiëne gaat niet alleen over alcohol, maar ook over drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving.

Data

West Overijssel
16 oktober, 30 oktober en examen op 13 november van 19:30 uur - 21:45 uur

Twente
29 oktober, 12 november en examen op 26 november 19:30 uur - 21:45 uur

Locatie: 

West Overijssel: MFA De Driester, Kamperzeedijk 18, 8281 PG Genemuiden
Twente: CVV Sparta,  Kotkampweg 44 7531 AT Enschede

Voor wie:

Beheerders en medewerkers van dorpshuizen en multifunctionele accommodaties waar alcohol wordt geschonken

Kosten: 

Leden: €220 (inclusief koffie, thee en examen)
Niet Leden: €250 (inclusief koffie, thee en examen)

Aanmelden:  

Wilt u deelnemen aan de cursus meld u dan aan via onderstaande button. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via 0529-478194 (di t/m vr) of 06 1616 0304. U kunt ook een mail sturen naar info@ovkk.nl.  

Meld je vandaag nog aan voor de cursus Sociale Hygiene

Vul uw gegevens in

De exacte locatie van de cursus maken we begin september bekend.