OVKK is meldpunt maatschappelijk vastgoed

In samenwerking met de provincie Overijssel is de OVKK vanaf nu ook het Meldpunt Maatschappelijk Vastgoed.

Dat betekent dat alle besturen van ontmoetingsplekken bij de OVKK terecht kunnen voor al hun vragen die te maken hebben met het beheren en programmeren van zo'n plek. De medewerkers van de OVKK geven snelle tips, weten de weg in het doolhof aan subsidies en hebben een groot netwerk van ontmoetingsplekkend ie ook elkaar op weg kunnen helpen.  

Eerst aanspreekpunt

Met het meldpunt Maatschappelijk Vastgoed is er een eerste aanspreekpunt gecreeerd voor alle vragen van besturen en beheerders van ontmoetingsplekken in de provincie. De OVKK is bereikbaar om mee te denken  of te sparren, voor vragen over landelijke en provinciale regelingen en voor tips en voorbeelden van hoe anderen met verschillend euitdagingen omgaan. 

Kennis, netwerk en bijeenkomsten

Samen met de provincie Overijssel zorgt de OVKK dat besturen van ontmoetingsplekken goed worden geinformeerd over verschillende onderwerpen die hen bezighouden. Denk aan het verduurzamen van het pand, het omgaan met de gestegen n=energieprijzen, het vinden en binden van vrijwilligers en het vergroten van het draagvlak in buurt of dorp.   Zo organiseerde de OVKK in november al een kennissessie waarin verschillende experts kennis deelden met de aanwezigen. 

In ontwikkeling

De komende tijd werkt de OVKK vooral op basis van vraag van de besturen van ontmoetingsplekken. OP basis van de ervaringen wordt de dienstverelning van het meldpunt aangepast of uitgebreid. "We zijn graag het meldpunt voor de ontmoetingsplekken in Overijssel. Met onze kennis en ons netwerk hebben de besturen en beheerders van deze belangrijke plekken 1 vast aanspreekpunt waar ze met hun vragen terecht kunnen. Dat helpt hen om vooral bezig te zijn met ontmoeting. WIj zorgen dat vragen en uitdagingen op de juiste plek komen en een oplossing binnen handbereik komt.", aldus voorzitter van de OVKK Ilse Duursma. 

Neem contact op 

Heb je een vraag aan het meldpunt Maatschappelijk Vastgoed? Bel of mail met de OVKK. Dat kan via  06 5744 8753 of mail naar info@ovkk.nl

 

Meer lezen